بهداشت دهان و دندان بخش دوم
فهرست مطالب
بهداشت دندان و دهان بخش دوم , رعایت بهداشت دندان و دهان : بهداشت دهان و دندان ، یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در حفظ سلامت جسمانی و روحانی است . چرا که دندان سالم عمل جویدن را راحت تر کرده و سلامت دستگاه گوارش و جسم را تامین می کند . از طرفی داشتن دندان های سالم و ردیف اعتماد به نفس فرد را افزایش می دهد ، و باعث می شود که فرد فعالیت اجتماعی را به خوبی انجام دهد . با رعایت بهداشت دهان و دندان می توانید از سلامت دندان ها برخوردار باشید . در مقاله ی قبلی در مورد بهداشت دهان و دندان صحبت کرده بودیم ، در این مقاله به ادامه ی مبحث بهداشت دهان و دندان می پردازیم .
مراجعه ی منظم به دندانپزشک ، برای چکاب دندان ها امری مهم در حفظ بهداشت دهان و دندان است . شما می توانید برای چکاب هر ۶ ماه یک بار به کلینیک دندانپزشکی دنتیست ایران مراجعه کنید . با مراجعه ی شما به دندانپزشک در صورت بروز پوسیدگی در دندان ، به موقع تشخیص داده شده و درمان می شود . همچنین در این کلینیک روش های صحیح مسواک زدن و استفاده از نخ دندان ، به شما آموزش داده می شود و یکسری توصیه ها و مراقبت ها توسط دندانپزشک برای شما جهت حفظ بهداشت دهان و دندان ارائه می شود . شما می توانید.
بهداشت دندان و دهان
بهداشت دهان و دندان ، برای حفظ سلامت دهان و دندان ، بسیار مهم است. بهداشت دهان و دندان مانع از گسترش بیماری ها ی دهان و دندان می شود . بوی بد دهان ، خونریزی در هنگام زدن مسواک ، تغییر رنگ لثه می تواند ، نشان از ناسالم بودن دهان و دندان باشد . در صورت مشاهده ی هر یک از علائم فوق ، حتما بایستی به دندانپزشک مراجعه کرد ، تا اگر مشکلی وجود داشت ، به موقع درمان شود و از پوسیدگی بیشتر دندان و از بین رفتن دندان جلوگیری شود .
در حفظ بهداشت دهان و دندان ، خمیر دندان ، تاثیر خیلی زیادی ندارد ، و کمترین نقش در این زمینه را به عهده دارد . خمیر دندان از مواد زیر تشکیل شده است : خوشبو کننده ، کف کننده ، ساینده ، شوینده و … و یک مواد پایه ای که ماده اصلی تشکیل دهنده خمیر دندان است . تمام خمیر دندان ها تقریبا از مواد یکسانی تشکیل شده اند ، و تفاوت های خیلی کمی با هم دارند ، و تنها تفاوتی که دارند ، نوع دسته بندی و نوع خوشبو کننده ی مورد استفاده در خمیر دندان ها می باشد . از این رو خیلی تفاوتی ندارد ، که از چه خمیر دندانی برای حفظ بهداشت دهان و دندان استفاده می کنید .
نوع مسواک و تاثیر آن در بهداشت دندان و دهان
بر خلاف خمیر دندان ، که تاثیر خیلی زیادی در حفظ بهداشت دهان و دندان ندارد ، نوع مسواک مورد استفاده برای حفظ بهداشت دهان و دندان بسیار تاثیر گذار است ، چرا که مسواک نقش اساسی در حفظ بهداشت دهان و دندان ایفا می کند . یکی دیگر از دلیل اهمیت مسواک این است که ، شما حتی بدون داشتن خمیر دندان هم می توانید ، دندان های خود را مسواک زده و تمیز کنید ، ولی بدون مسواک و فقط با استفاده از خمیر دندان نمی توانید ، به خوبی از دندان های خود مراقبت کنید .
مسواک بایستی بعد از مدتی عوض شود و یکی از فاکتورهای اصلی مسواک خوب این است که ، و مدتی بعد از استفاده پرزهای آن مرتب بوده و پخش و نامرتب نشود .
مسواک خوب بعد از دو الی سه هفته از استفاده نبایستی خاصیت خود را از دست بدهد ، و پرزهای آن پخش شود . مسواک بایتس خوب باشد ، و اگر پرزهای آن پخش شود ، در آن صورت مسواک انعطاف پذیری خود را از دست می دهد و قدرت خود را در تمیز کردن دندان ها از دست می دهد .
انتخاب مسواک برای بهداشت دندان
انتخاب مناسب مسواک ، برای حفظ بهداشت دهان و دندان امری ضروری است ، و مسواک خوب بایستی یکسری مشخصات خاصی داشته باشد ، که عبارتند از :
- جنس مسواک ، بایستی از رشته های نایلونی باشد.
- رشته های مسواک بایستس نرم یا متوسط باشد.
- در انتخاب نوع مسواک بایستی دقت زیادی انجام شود ، و اندازه سر مسواک بایستی متناسب با اندازه دهان باشد . مسواک مورد استفاده ی کودکان باید سر کوچکی داشته باشد .
مسواک برقی و بهداشت دندان و دهان
در حال حاضر مسواک های برقی با وارد شدن به بازار جای مسواک های دستی را گرفته اند ، مسواک های برقی با طرح های مختلف در بازار موجود است . برای برداشتن پلاک های دندانی ، مسواک برقی بهتر از مسواک دستی است ، چرا که این کار را به راحتی انجام می دهد . البته تفاوت آنچنانی بین مسواک برقی و دستی در حفظ بهداشت دهان و دندان وجود ندارد ، ولی در مورد بیماران ناتوان و بیمارانی که از ارتودنسی ثابت استفاده می کنند ، استفاده از مسواک برقی وسیله ی ابزار موثر و مفیدی است .
عوامل موثر در آسیب پذیری دندان
عوامل مختلفی ممکن است ، باعث آسیب پذیر شدن دندان ها شود . این عوامل عبارتند از :
الف) فرم ظاهری دندان : وجود حفره های و فرو رفتگی های در دندان ، باعث جذب و جمع شدن یکسری از میکروب ها و مواد غذایی در هنگام جویدن می شود ، که حتی با حفظ بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن هم ممکن است ، این نواحی تمیز نشوند .
ب) زمان آهکی شدن : عواملی متفاوتی باعث آهکی شدن دندان ها می شود . عواملی همچون ، وجود نقص ساختمانی در مینا و هم در عاج دندان باعث می شود ، بافت ها در برابر عوامل پوسیدگی زا از خود مقاومتی نشان ندهند .
ج) هنگامی که دندان رشد می کند و نوع رویش دندان : دندان های دائمی تا سن هفت سالگی عمل رویش خود را شروع می کنند . تصور غلطی که والدین دارند ، این است که این دندان ها شیری هستند ، و بخاطر همین به این دندان ها و سلامت آن ها توجهی ندارند . برای تماس این دندان ها با دندان های مقابل به یک تا یک و نیم سال زمان احتیاج است . و چون در دوران کودکی ، کودکان مهارت لازم برای تمیز کردن و حفظ بهداشت دهان و دندان ندارند ، پوسیدگی دندان ها ایجاد می شود .
د) کامل شدن پس از رشد : این دندان ها در طول مدت یک الی دو سال به بلوغ می رسند، و امکان پوسیدگی دندان ها در این زمان وجود دارد .
هـ) بهداشت دهان و دندان ، توسط والدین رعایت نشود .
دنتیست ایران , کلینیک دندانپزشکی با ارائه خدمات درمانی دندانپزشکی در خدمت مردم عزیز می باشد. خدمات کلینیک به شرح زیر می باشد :
دندانپزشکی زیبایی , لمینت دندان , ارتودنسی , ایمپلنت دندان , جراحی لثه , دندانپزشکی کودکان , عصب کشی دندان , پروتز دندان , درمان ریشه دندان , ترمیم دندان و …
لذا برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین و متخصصین ما در دنتیست ایران تماس بگیرید تا راهنمایی های کامل در رابطه با هر نوع خدمات درمانی دندانپزشکی به شما ارائه دهند
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!