پوسیدگی دندان چیست و چگونه بوجود می آید ؟
پوسیدگی دندان چیست و چگونه بوجود می آید؟ , دلیل پوسیدگی دندان , به چه علت دندان پوسیده می شود؟ , درمان پوسیدگی دندان , جلوگیری از پوسیدگی دندان : دندان ها یکی از اعضای حیاتی بدن انسان به شمار می روند ، رعایت بهداشت دهان و دندان از اهمیت ویژه ای برخوردار است . دندان ها علاوه بر اینکه در عمل جویدن بسیار تاثیر گذار هستند ، در زیبایی چهره هم بسیار تاثیر گذار هستند . اگر از دندان ها مراقبت خوبی انجام نشود ، و بهداشت دهان و دندان رعایت نشود ، منجر به بروز پوسیدگی در دندان شده و در نهایت دندان به طور کامل از بین می رود ، و راه چاره ای جز کشیدن نخواهد داشت ، و مشکل بی دندانی و مشکلات بعدی به وجود می آید . در این مقاله به پوسیدگی دندان و علل ایجاد پوسیدگی دندان می پردازیم .
کلینیک دندانپزشکی دنتیست ایران با داشتن دندانپزشکان حاذق و متخصص و بهره گیری از بهترین تکنولوژی ها ، آماده ی ارائه ی انواع خدمات دندانپزشکی می باشد . اگر شما هم مشکل پوسیدگی دندان دارید ، می توانید برای درمان به کلینیک ما مراجعه کنید .
پوسیدگی دندان چیست و چگونه بوجود می آید
یکی از شایعه ترین مشکلاتی که مراجعه کنندگان به دندانپزشک ، با آن مواجه هستند ، مشکل پوسیدگی دندان می باشد . پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی انتقالی است ، که با فعالیت میکروب ها در سطح دندان شروع می شود ، و در ساختمان دندان پیشرفت می کند . در ابتدا یک دایره زرد رنگی که به پلاک دندان معروف است ، روی دندان ها تشکیل می شود . پلاک دندان ها منبع تجمع باکتری ها و میکروب ها در دهان می باشد . پلاک های ایجاد شده بر روی دندان ها به مرور زمان به مینا و عاج دندان آسیب می رساند که این آسیب گاهی با ایجاد درد یا حساسیت به آب گرم و سرد خود را نشان می دهد.
پوسیدگی دندان در واقع بافت های سخت دندان را تخریب می کند ، و اگر به موقع درمان نشود ، پیشرفت زیادی می کند و به عمق و اعصاب دندان رسیده و باعث ایجاد درد و آبسه دندان می شود . دلیل اصلی پوسیدگی دندان بیشتر به خاطر رعایت نکردن بهداشت دهان و عدم استفاده از نخ دندان می باشد. رعایت نکردن بهداشت و عدم استفاده از مسواک و نخ دندان باعث می شود ، که مواد غذایی در لا به لای دندان ها باقی بماند ، و در نهایت با گذشت زمان باعث ایجاد پوسیدگی شود ، این پوسیدگی شایع ترین نوع پوسیدگی دندان می باشد که به مرور به مینای دندان آسیب می رساند .
برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ، بهتر است ، هر روز دندان هایتان را با خمیر دندان فلوراید مسواک زده و بعد از آن حتما از نخ دندان استفاده کنید . در میان وعده ها زیاد از شیرینی جات استفاده نکنید و به طور منظم به دندانپزشک برای چکاب دندان هایتان مراجعه کنید .
در صورت عدم پیش گیری از پوسیدگی دندان به عصب دندان می رسد و در این حالت بیمار مجبور است ، درمان عصب کشی را انجام دهد.. پوسیدگی دندان معمولا از سطح روی مینای دندان و به طور خاص از حفره ها و بر آمدگی های روی دندان و همچنین از فضای بین دندان ها شروع می شود .
در بروز چنین حالتی بیمار حتما بایستی به دندانپزشک مراجعه کند . و در اصرع وقت ، عمل ترمیم دندان را انجام دهد . اگر در انجام سهل انگاری شود ، در آن صورت ممکن است ، عصب دندان درگیر شود ، و بیمار درد شدیدی را احساس کند . شما می توانید ، هر 6 ماه یک بار برای چکاب به دندانپزشک مراجعه کرده و از سلامت دندان هایتان آگاه شوید . معمولا برای درمان پوسیدگی دندان از دو روش ترمیم آمالگام و ترمیم کامپوزیت استفاده می شود .
آمالگام همان آلیاژ جیوه و نقره و مس و چندین فلز دیگر می باشد.
ترمیم کامپوزیت نوعی ترمیم رنگ دندان به شمار می رود ، که رنگ آن با رنگ دندان خود بیمار کاملا هماهنگی دارد .
برای درمان پوسیدگی دندان و استفاده از روش ترمیم آمالگام ، دندانپزشک ناحیه ی بیشتری از سطح دندان را تراش می دهد تا مواد آمالگام در حفره ی دندان گیر بهتری داشته باشد ، اگر حفره ی دندان عمیق باشد ، و به اعصاب دندان نزدیک باشد ، د این صورت دندانپزشک از از یک کف بندی به انواع لایه ای برای محافظت از پالپ دندان استفاده می کند . و این کار در طولانی مدت منجر به تشکیل یک لایه ی عاج محکم در زیر آن می شود . بخاطر اینکه مواد استفاده شده در ترمیم آمالگام استحکام بیشتری دارد ، از این نوع ترمیم برای ، دندان های خلفی استفاده می شود .
ترمیم کامپوزیت
در ترمیم با کامپوزیت نیز دندانپزشک ، سعی می کند ، پوسیدگی ها را بدون اینکه به بافت سالم دندان آسیب برساند ، بر می دارد . اگر حفره ها عمیق یاشند و به عصب دندان نزدیک باشند ، در این صورت هم از یک کف بندی استفاده می شود . از ترمیم کامپوزیت بیشتر برای دندان های قدامی که در خط لبخند و در ناحیه زیبایی می باشد ، استفاده می شود . برای انجام این ترمیم ، از موادی هم رنگ و هماهنگ با رنگ دندان ها استفاده می شود .
تفاوت آمالگام و کامپوزیت
ترمیم آمالگام چسبندگی به دندان ها ندارد و باید آنقدر از سطح دندان تراشیده شود ، تا یک گیر خوب برای گذاشتن آمالگام ایجاد شود . ولی در ترمیم کامپوزیت احتیاجی به تراش بیش از حد نمی باشد . آمالگام بخاطر مواد تشکیل دهنده اش ، استحکام و مقاومت بیشتری دارد ، و در صورتی که قدرت چسبندگی مواد به دندان ها از استحکام آن مهم تر باشد در این صورت کامپوزیت از این لحاظ بسیار فوق العاده می باشد و انتخاب مناسبی است . هدف از ترمیم کامپوزیت زیبایی و هماهنگ بودن با رنگ دندان های دیگر است .
دنتیست ایران , کلینیک دندانپزشکی با ارائه خدمات درمانی دندانپزشکی در خدمت مردم عزیز می باشد. خدمات کلینیک به شرح زیر می باشد :
دندانپزشکی زیبایی , لمینت دندان , ارتودنسی , ایمپلنت دندان , جراحی لثه , دندانپزشکی کودکان , عصب کشی دندان , پروتز دندان , درمان ریشه دندان , ترمیم دندان و …
لذا برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین و متخصصین ما در دنتیست ایران تماس بگیرید تا راهنمایی های کامل در رابطه با هر نوع خدمات درمانی دندانپزشکی به شما ارائه دهند
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!