نقش بهداشت دهان و دندان در طول عمر ایمپلنت
نقش بهداشت دهان و دندان در طول عمر ایمپلنت : کاشت دندان ، یا ایمپلنت دندانی بهترین روش و انتخاب ، برای حل مشکل بی دندانی و جایگزینی برای دندان های از دست رفته می باشد . عارضه ی بی دندانی ، برای خیلی از افراد غیر قابل تصور است . ولی متاسفانه به دلایل مختلفی ممکن است ، دچار مشکل بی دندانی شوید ، و یک یا چند دندان خود را از دست دهید . تا چند دهه ی اخیر تنها راه برای حل مشکل بی دندانی ، استفاده از دندان های مصنوعی بود . اما امروزه ایمپلنت دندانی با عملکردی بهتر و ظاهری زیباتر می تواند مشکلات مربوط به روش دندان مصنوعی را حل کند .
ایمپلنت دندانی بر خلاف دندان مصنوعی هیچگونه تحرکی ندارد ، و دچار پوسیدگی نمی شود . پایه ی ایمپلنت همان ریشه ی دندان طبیعی است ، که در داخل استخوان فک قرار می گیرد . و در طولانی مدت دچار تحلیل نمی شود . امروزه کاشت و قرار دادن ایمپلنت ها در دهان به راحتی توسط متخصص ایمپلنت انجام می شود . ایمپلنت دندان ناراحتی خاصی به همراه ندارد ، و می تواند ، تا پایان عمر نقش دندان طبیعی را بازی کند . برای اینکه ایمپلنت دندانی دچار شکست نشود ، و عمل ایمپلنت موفقیت آمیز باشد ، و بتوان به طور طولانی مدت از آن استفاده کرد ، و عمر ایمپلنت طولانی باشد ، بایستی بهداشت دهان و دندان را رعایت کرد . با رعایت بهداشت دهان و دندان می توان ، عمر ایمپلنت را طولانی کرد و به طور دائمی آن را مثل دندان واقعی استفاده کرد .
در کلینیک دندانپزشکی دنتیست ایران ، متخصصین ایمپلنت با بهره گیری از شیوه ها و تکنیک های نوین عمل ایمپلنت دندانی را انجام می دهند . متخصصین ایمپلنت بعد از برگزاری جلسه ی مشاوره با مراجعان ایمپلنت دندانی ، و معاینه ی دندان ها در مورد مناسب بودن یا نبودن ایمپلنت دندانی برای فرد تصمیم گیری می کنند . بعد از انجام ایمپلنت دندانی متخصصین یکسری عملکرد ها و دستور العمل هایی را برای رعایت بهداشت دهان و دندان و موفقیت آمیز بودن عمل ایمپلنت دندانی و افزایش طول عمر ایمپلنت دندانی به بیمار توصیه می کنند . با رعایت این دستورالعمل ها بیمار می تواند ، حتی تا پایان عمر از ایمپلنت دندانی مثل دندان طبیعی خود استفاده کند .
رعایت بهداشت دهان و دندان بیمار دارای ایمپلنت
رعایت بهداشت دهان و دندان ، فقط به ایمپلنت مربوط نمی شود . بلکه در تمامی درمان های دندانپزشکی ، برای حفظ بهداشت دهان و دندان ، استفاده از مسواک و نخ دندان و دهانشویه توصیه می شود .
منظور از رعایت بهداشت دهان و دندان ، تمیز کردن و برداشتن ، پلاک بالای لثه و یا زیر لثه ، به گونه ای است که مقدار قابل توجهی از پلاک های میکروبی را تمیز کرد و از بین برد . کاهش پلاک می تواند ، به عنوان نقطه ی شروع و عود بیماری پریودنتال باشد .
ایمپلنت نواحی خلفی ، بایستی با مخاط کراتینیره کافی همراه باشد ، در غیر اینصورت باعث تجمع پلاک و التهاب لثه می شود .
وجود یا عدم وجود لثه چسبنده یا کراتینیره در نوع ایمپلنت به کار رفته می تواند چالش برانگیز باشد . وقتی که متخصص ایمپلنت دستور العمل ها و توصیه های بهداشتی را به بیمار انجام می دهد ، موارد مختلفی ، از جمله موقعیت ایمپلنت ، طول و زاویه اباتمنت ها ، طراحی ساختارهای بالای لثه ای ، محدودیت های آناترمیکی و دسترسی ، عادتهای بیمار ، انگیزه و مهارت های دستی بیمار را مد نظر قرار می دهد ، و به این موارد توجه می کند و برحسب این موارد توصیه های خود را سازمان دهی می کند .
طراحی پروتز نهایی ایمپلنت دندان باید به گونه ای باشد ، که بیمار بتواند در مسواکهای برقی ، دستی ، نخ دندان سوپرفلاس ( مخصوص بریج ) ، نخ دندان و دهانشویه استفاده کند .
متخصصین ایمپلنت ، برای بهداشت دهان و دندان یکسری دهان شویه هایی را پیشنهاد می دهند . یکی از بهترین دهانشویه های توصیه شده کلر هگزیدین ۱۲ / . درصد است ، دهانشویه را می توان هم غرغره کرد و هم می توان که با مسواک در محل مورد نظر مالید .
یکی دیگر از دهانشویه های مناسب برای بهداشت دهان و دندان waterjet می باشد . در صورت استفاده از این دهان شویه ، نحوه ی استفاده باید به گونه ای باشد که از اعمال فشار اضافی به بافت ایمپلنت جلوگیری کند و برای تمیز کردن اطراف بافت ایمپلنت با جریان آرام شستشو داده شود .
اگر بتوان سطح ایمپلنت را بدون خراش و صاف حفظ کرد ، می توان از تجمع پلاک جلوگیری کرد . برای رعایت بهداشت و تمیز نگه داستن ایمپلنت از ابزار وخصوص استفاده کرد و نباید از وسایل نوک تیز مثل سوزن برای رعایت بهداشت و تمیز نگه داشتن اطراف ایمپلنت استفاده کرد چون وسایل نوک تیز باعث خراش روی سطح ایمپلنت می شود و به ایمپلنت آسیب می زند . همچنین نوک وسایل نباید حجیم باشد تا باعث زخمی شدن بافت نشود .
بعد از انجام عمل ایمپلنت ، هر ۶ ماه یک بار و به طور منظم مراجعه به دندانپزشک برای حفظ سلامتی ایمپلنت دندان ضروری است و انجام ویزیت های منظم بعد از جایگذاری ایمپلنت بسیار حائز اهمیت است . بافت سالم نباید هیچ گونه التهاب ثانویه پلاک و شکل گیری جرم داشته باشد . قدرت چسبندگی جرم به اطراف ایمپلنت معمولا ضعیف تر و سست تر از جرم اطراف دندان است .
این مسئله باعث می شود که هنگام جرم گیری آسیب کمتری به ایمپلنت وارد شود ، معمولا جرم داخل ایمپلنت مدفون نمی شود و با رعایت بهداشت می توان از تجمع جرم های سنگین جلوگیری کرد . ، نوع سطح و یا پوشش ایمپلنت می تواند میزان جرم و چسبندگی جرم و یا پلاک را در هنگام بروز تحلیل استخوان ، تغییر دهد . هنگام جرمگیری ایمپلنت ، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به سطح ایمپلنت ، می توان از لوازم مختلف پلاستیکی ، گرافیتی ، نایلونی یا با پوشش تفلونی استفاده کرد.
برای جلوگیری از رسیدن آسیب به سطح ایمپلنت می توان از کورت پلاستیکی و اسپری پودر کننده آب و هوا استفاده کرد ، بعد از برداشتن جرم ها ، می توان سطح ایمپلنت و یا پروتز روی ایمپلنت را با رابرکپ خمیر دندان ، خمیر پروفیلاکسی نرم ، خمیر تجاری پالیش ایمپلنت استفده کرد ، این مواد برای سطوح تیتانیومی ایمپلنت بی خطر هستند .
دنتیست ایران , کلینیک دندانپزشکی با ارائه خدمات درمانی دندانپزشکی در خدمت مردم عزیز می باشد. خدمات کلینیک به شرح زیر می باشد :
دندانپزشکی زیبایی , لمینت دندان , ارتودنسی , ایمپلنت دندان , جراحی لثه , دندانپزشکی کودکان , عصب کشی دندان , پروتز دندان , درمان ریشه دندان , ترمیم دندان و …
لذا برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین و متخصصین ما در دنتیست ایران تماس بگیرید تا راهنمایی های کامل در رابطه با هر نوع خدمات درمانی دندانپزشکی به شما ارائه دهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!