اجزای بدنه ایمپلنت
فهرست مطالب
اجزای بدنه ایمپلنت : ایمپلنت دندانی یکی از شاخه های جدید دندانپزشکی برای جبران کمبود های دندانی است ، ایمپلنت دندانی پیچ ساخته شده از جنس تیتانیوم است ، که در داخل استخوان فک قرار داده می شود . ایمپلنت دندانی می تواند ، یکپارچه باشد ، و یا از دو تکه تشکیل شده باشد ، که در این صورت توسط پیچ قسمت اباتمنت و ریشه به هم وصل می شوند . در این مقاله قصد داریم شما را با اجزای بدنه ی ایمپلنت دندان آشنا کنیم .
اجزای بدنه ایمپلنت
ایمپلنت های ریشه ای شکل یکی از انواع ایمپلنت هایی است ، که در داخل استخوان قرار می گیرند . برای استفاده از این نوع ایمپلنت ها بایستی یک مسیر عمودی استخوانی همانند ریشه یک دندان طبیعی وجود داشته باشد .
طراحی بدنه ی ایمپلنت انواع مختلفی دارد ، و امروزه بیش از ۹۰ نوع طراحی بدنه ایمپلنت در بازار موجود است . برخی از انواع مختلف بدنه ی ایمپلنت عبارتند از : پیچی شکل ، سیلندر یک ترکیبی و … .
بدنه یک ایمپلنت از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است ، این قسمت ها عبارتند از :
- طرح ناحیه سرویکال crest module
- بدنه body
- الکپس ( قسمت انتهایی و در حکم ریشه ایمپلنت ) می باشد .
هر کدام از بخش های ایمپلنت در جراحی و پروتز نقشی مفیدی را ایفا می کند .
Crest module
Crest module قسمتی از بدنه ایمپلنت است که قطعات پروتزی را نگه می دارد ، طراحی Crest module به صورت یک تکه یا دو تکه می باشد . و طراحی Crest module به گونه ای انجام شده که جلوی هجوم باکتری ها را می گیرد ، مثلا اگر Crest module صاف تر باشد ، در شکل میکروبی اختلال ایجاد می کند و مانع از تحلیل استخوان کرستال می شود .
Crest module همچنین به عنوان بخش انتقالی از بدنه ایمپلنت به ناحیه ترانس اوستئال ( داخل استخوانی ) ایمپلنت در کرست ریج می باشد . اصطلاح دیگری Crest module وجود دارد ، platform (سکو ) می باشد ، پلت فرم به عنوان ناحیه اتصال اباتمنت می باشد و اباتمنت روی آن قرار می گیرد . platform در برابر نیروهای اگزمایی الکزالی باعث مقاومت فیزیکی می شود .
بدنه ایمپلنت دندان
هدف از طراحی بدنه ی ایمپلنت ، آسان شدن عمل جراحی یا اعمال درست نیروهای پروتزی به سطح تماس ایمپلنت با استخوان می باشد .
بدنه ایمپلنت دارای انواع مختلفی از طراحی همچون : سیلندریک ، پیچی یا ترکیبی از آن ها است . انواع مختلف بدنه ی ایمپلنت به این منظور طراحی شده که جایگذاری ایمپلنت در استخوانهای مختلف به راحتی انجام شود . به عنوان مثال ایمپلنت سیلندریک در نواحی مثل نواحی خلفی که دسترسی دشوار است ، و استخوان نرم تری هم دارد راحت تر جایگذاری می شود . به دلیل اینکه ایمپلنت پیچی شکل توپرتر است ، جراحی و جایگذاری این نوع ایمپلنت ها در استخوان های متراکم کوتیکال راحت تر فراهم می شود . هدف از طراحی بدنه پیچ دار ، افزایش سطح تماس ایمپلنت استخوان و کاهش استرس ها روی سطح تماس ، در هنگام وارد شدن نیرو ( loading ) الکوزال می باشد .
انتهای اپیکالی ایمپلنت
انتهای اپیکالی هر ایمپلنت به جای نوک تیز بودن ، بایستی تخت و صاف باشد . با این کار تمام طول ایمپلنت در طرح مقابله با کشش ( استرین ) سهیم خواهد بود . همچنین به علت تخت بودن طرح ، اگر صفحه کورتیکال استخوان سخت ناحیه مقابل ، سوراخ شود ، بافت نرم دچار آسیب و آزردگی نمی شود و این موضوع یک فریت مهم ایمپلنت می باشد .
دنتیست ایران , کلینیک دندانپزشکی با ارائه خدمات درمانی دندانپزشکی در خدمت مردم عزیز می باشد. خدمات کلینیک به شرح زیر می باشد :
دندانپزشکی زیبایی , لمینت دندان , ارتودنسی , ایمپلنت دندان , جراحی لثه , دندانپزشکی کودکان , عصب کشی دندان , پروتز دندان , درمان ریشه دندان , ترمیم دندان و …
لذا برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین و متخصصین ما در دنتیست ایران تماس بگیرید تا راهنمایی های کامل در رابطه با هر نوع خدمات درمانی دندانپزشکی به شما ارائه دهند
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!